Archief van Hennie Henzen naar de HVOV

Geplaatst op 15-12-2017

Henny Henzen schenkt het papieren deel van zijn Veenendaal-verzameling aan de Historische Vereniging.

Hij heeft meer dan 25 jaar zijn ziel en zaligheid gestopt in het verzamelen van alles wat met Veenendaal te maken heeft. Hij heeft in de loop van de jaren een zeer grote verzameling opgebouwd, maar toen een verhuizing naar een appartement in zicht kwam, vond hij het tijd worden om afstand van deze schatten te doen.

Aangezien Hennie voorzitter is van de werkgroep Documentatie van de Historische Vereniging lag het min of meer voor de hand dat het “platte” materiaal naar de HVOV zou gaan. En die was maar wat blij met deze schenking. De werkgroepleden zijn druk bezig alle materiaal toegankelijk voor geïnteresseerden te maken en dat was ook wat Hennie met zijn verzameling wilde: de collectie moet toegankelijk zijn voor iedereen die in de geschiedenis van Veenendaal geïnteresseerd is. Vrijdagmiddag 8 december was het grote moment aangebroken. Samen met bestuursleden Bert van den Bos en Ineke van Schuppen nam Hennie plaats aan de grote ronde tafel van notaris Ottens, die belangeloos de schenkingsakte had opgemaakt. Handtekeningen werden gezet en de overdracht was een feit.

Voor het Documentatiecentrum van de Historische Vereniging is deze schenking van groot belang. En hoewel zich in het Documentatiecentrum al heel veel Veens materiaal bevond, vormt deze schenking een hele bijzondere aanwinst.

(foto: Jaap Pilon)

 

« Terug naar overzicht

Nieuws

03-07-18: Ergens in Veenendaal. Op dinsdag 17 juli vindt de bijenmarkt weer in Veenendaal plaats.

lees meer

16-05-18: Ergens in Veenendaal: het leven van Harry Blok

lees meer

02-05-18: Ergens in Veenendaal: Chauffeurscafé De Afrit aan de Nieuweweg.

lees meer
Inschrijven?Ga naar ons inschrijfformulier

Veenendaal van vroeger

Heb je altijd willen weten hoe Veenendaal er vroeger uit heeft gezien? Ga dan naar ‘kiekjes’ en blader door de foto’s.

lees meer.