Bouwdorp Veenendaal 2020 gaat door!

Geplaatst op 10-07-2020

Bouwdorp heeft deze zomer een uitdaging voor alle kinderen van Veenendaal, trek er op uit en ga Veenendaal verkennen. Welke gebouwen en vormgeving zien we in Veenendaal?

Er zijn nogal wat renovaties geweest en er wordt nogal wat gebouwd, huizen, winkelpanden, buurthuizen, scholen, ‘Veense’ huiskamers en gezellige cafés. Maar hoe moet Veenendaal er in 2030 uitzien? Aan jullie de opdracht deze zomer aan de slag te gaan om jullie ideeën in een maquette vorm te geven.

Maak een gebouw, kunstwerk of park dat er nu al is na of verzin zelf iets wat er nog moet komen in Veenendaal. Alles wat ons grote dorp de fijne plek maakt waar we samen wonen, leren, werken, leven en genieten nu en in de toekomst. Samen zijn we Veenendaal!

Als bouwmateriaal gebruiken we hiervoor geen nieuwe spullen, maar ga je op zoek naar oude spullen die niet meer worden gebruikt bij jou thuis, bij de buren of bij kennissen. Dit kan van alles zijn van lege flessen, ijsstokjes of toiletrolletjes, tot oude gordijnen, kapot speelgoed of een kapot bijzettafeltje. Probeer het bouwwerk niet groter te maken dan een bananendoos.

   

In de Bouwdorpweek, van maandag 24 tot donderdag 27 augustus opereert het digitale-Bouwdorp-team vanuit het ‘Panoramagebouw ’om de kinderen verder te ondersteunen en te inspireren in hun bouwwerkzaamheden. De bouwwerken kunnen digitaal worden ingezonden, gepresenteerd en afgemaakt met behulp van het digitale-Bouwdorp-team. De winnaars worden dan 27 augustus bekendgemaakt.

Een selectie van bouwwerken zal vervolgens op de jaarlijkse ‘Dag van de Architectuur’ en ‘Open Monumentendag’ op 12 september worden tentoongesteld als een Veenendaal in het klein, maar dan door de ogen van de bouwdorpers.

Houdt voor meer informatie en filmpjes de website, Facebook-pagina en Instagram van Bouwdorp goed in de gaten.

www.bouwdorpveenendaal.nl

Stichting Bouwdorp Veenendaal
Stichting Architectuurcentrum Veenendaal
Historische Vereniging Oud Veenendaal

 

« Terug naar overzicht

Nieuws

10-07-2020 Bouwdorp Veenendaal 2020 gaat door! In samenwerking met het Architectuurcentrum Veenendaal en de Historische Vereniging Oud Veenendaal.

lees meer

05-06-2020 Deurbeleid en huisregels documentatiecentrum

De werkgroep documentatie is weer gestart en is open volgens het landelijk protocol corona.

lees meer

18-05-2020 Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus zal de juni bijeenkomst helaas komen te vervallen.

lees meer
Inschrijven?Ga naar ons inschrijfformulier

Veenendaal van vroeger

Heb je altijd willen weten hoe Veenendaal er vroeger uit heeft gezien? Ga dan naar ‘kiekjes’ en blader door de foto’s.

lees meer.