Foto-expositie Nieuwewegseschool

Geplaatst op 09-10-2018

De Juliana van Stolbergschool aan de Nieuweweg is in 1979 afgebroken. De Historische Vereniging Oud Veenendaal beschikt over een paar honderd bekende maar ook over unieke foto’s. Vanaf zaterdag 3 november zal de werkgroep documentatie een selectie van deze foto’s tentoonstellen.

De school, in 1905 in gebruik genomen tegenover De Nieuwe Molen, was beeldbepalend voor de Nieuweweg. De herinnering aan de school blijft echter levend. Reden voor de werkgroep Documentatie om een expositie in te richten. Naast de oude foto’s is er ook een PowerPoint-presentatie te zien. Verder beschikt de werkgroep over dia’s die doorlopend getoond worden. De vereniging heeft ook het leerlingeninschrijfboek. Hierin staan alle leerlingen vermeld die zijn ingeschreven tussen 1905 en 1965. De opening is zaterdag 3 no vember om 10:00 uur. De expositie heeft een beperkte openstelling. Te bezichtigen op de zaterdagen 3, 10, en 17 november van 10:00 tot 16:00 uur in het documentatiecentrum van de HVOV in de Cultuurfabriek. Er zijn ongetwijfeld mensen die op de Nieuwewegseschool hebben gezeten die in het bezit zijn van klassenfoto’s, foto’s van schoolreisjes of anderszins. De werkgroep documentatie wil graag dit materiaal inscannen. Informatie: Anne Slok, info@anneslok.nl.

foto rechts: het personeel in 1971 ten tijde van het afscheid van meester Visser
foto links: een klassenfoto uit 1959 met juffrouw Bekenkamp


 

« Terug naar overzicht

Nieuws

03-04-2019: Wandelen langs de graven van Tweede Wereldoorlog slachtoffers      

Voor de 10e keer zet de Historische Vereniging Oud Veenendaal (HVOV) op 4 mei een route uit langs de graven van 92 Tweede Wereldoorlog slachtoffers.

lees meer

17-12-2018: De laatste bijeenkomst is traditioneel een foto- en/of filmavond. Ook dit keer verzorgd door Hennie Henzen. Lees hier het verslag.

lees meer

13-12-2018: De aankoop van een bijzondere collectie boeken die dit jaar is gedaan door de vereniging, is een aanwinst voor het Documentatiecentrum.

lees meer
Inschrijven?Ga naar ons inschrijfformulier

Veenendaal van vroeger

Heb je altijd willen weten hoe Veenendaal er vroeger uit heeft gezien? Ga dan naar ‘kiekjes’ en blader door de foto’s.

lees meer.