Schenking

Geplaatst op 12-04-2017

Prachtige schenking door Teus van Beek aan de Historische Vereniging

Woensdag 4 april heeft Hennie Henzen namens de werkgroep Documentatie van de Historische Vereniging een prachtige schenking van Teus van Beek in ontvangst mogen nemen. Het betreft een verzameling foto’s, kaarten en documenten van de familie Van Beek en van het familiebedrijf, maar ook  van diverse locaties en situaties in Veenendaal.  Teus heeft heel veel informatie gegeven over zijn materiaal, want naast een mooi plaatje is juist de informatie hierover van grote waarde.

 

 

Zo vermeldt hij welke winkelier waar zijn winkel had, maar ook wie er werkte. Ook de Eerste en de Tweede Wereldoorlog komen aan bod.  De tien rijk gevulde mappen zijn in elk opzicht een prachtige aanvulling op onze collectie en dat betreft niet alleen de prachtige originele foto’s van fotograaf Van Son, maar zeker ook de foto’s die Teus zelf maakte.  Behalve de boeken met dit mooie materiaal kreeg de Vereniging als toegift ook nog een aantal verkeersboekjes uit de jaren 30. Uiteraard moet dit materiaal eerst nog gearchiveerd worden, maar dan wordt het voor iedereen genieten van de mooie plaatjes en de informatie die Teus ons heeft doen toekomen. We zijn bijzonder blij met deze schenking en we danken Teus daar bijzonder hartelijk voor.

« Terug naar overzicht

Nieuws

Ergens in Veenendaal: vishandel Rosendaal

Wim Rosendaal vertelt over de geschiedenis van de vishandel, waarvan zijn opa de grondlegger is.

lees meer

Grebbelinie bezoekerscentrum geopend.

Prof. mr. Pieter van Vollenhove heeft woensdag 5 juli jl. het Gebbelinie bezoekerscentrum geopend. Dit bezoekerscentrum staat op het terrein dat we kennen als het Fort aan de Buurtsteeg, daar waar vroeger camping De Batterijen was gevestigd.

lees meer

10 jaar Grebbelinieontwikkeling in Leusden in beeld

Over de Grebbelinie en het Landschapsontwikkelingsplan  is nu een korte film over gemaakt die we graag bij u onder de aandacht willen brengen.  De film staat nu online er zijn ook opnames van het Grebbelinieplatform

lees meer
Inschrijven?Ga naar ons inschrijfformulier

Veenendaal van vroeger

Heb je altijd willen weten hoe Veenendaal er vroeger uit heeft gezien? Ga dan naar ‘kiekjes’ en blader door de foto’s.

lees meer.