Schenking aan de HVOV

Geplaatst op 12-04-2017

Prachtige schenking door Teus van Beek aan de Historische Vereniging

Woensdag 4 april heeft Hennie Henzen namens de werkgroep Documentatie van de Historische Vereniging een prachtige schenking van Teus van Beek in ontvangst mogen nemen. Het betreft een verzameling foto’s, kaarten en documenten van de familie Van Beek en van het familiebedrijf, maar ook  van diverse locaties en situaties in Veenendaal.  Teus heeft heel veel informatie gegeven over zijn materiaal, want naast een mooi plaatje is juist de informatie hierover van grote waarde.

 

 

Zo vermeldt hij welke winkelier waar zijn winkel had, maar ook wie er werkte. Ook de Eerste en de Tweede Wereldoorlog komen aan bod.  De tien rijk gevulde mappen zijn in elk opzicht een prachtige aanvulling op onze collectie en dat betreft niet alleen de prachtige originele foto’s van fotograaf Van Son, maar zeker ook de foto’s die Teus zelf maakte.  Behalve de boeken met dit mooie materiaal kreeg de Vereniging als toegift ook nog een aantal verkeersboekjes uit de jaren 30. Uiteraard moet dit materiaal eerst nog gearchiveerd worden, maar dan wordt het voor iedereen genieten van de mooie plaatjes en de informatie die Teus ons heeft doen toekomen. We zijn bijzonder blij met deze schenking en we danken Teus daar bijzonder hartelijk voor.

« Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Grebbelinieontwikkeling in Leusden in beeld

Over de Grebbelinie en het Landschapsontwikkelingsplan  is nu een korte film over gemaakt die we graag bij u onder de aandacht willen brengen.  De film staat nu online er zijn ook opnames van het Grebbelinieplatform

lees meer

Kort verslag van een lezing op 15 juni 2017

De heer Willem van Ommeren hield een tweetal lezingen over de Cunerakerk in Rhenen en, na de pauze, over de 50 meter hoge Grebbeberg.

lees meer

Ergens in Veenendaal: snackbar Marinelli

Gevestigd tussen slagerij Van Hunnik en lampenwinkel De Kampioen aan de Hoofdstraat in Veenendaal: ijs- en snackbar Marinelli. Een uitgaansplek voor de jeugd van toen.

lees meer
Inschrijven?Ga naar ons inschrijfformulier

Veenendaal van vroeger

Heb je altijd willen weten hoe Veenendaal er vroeger uit heeft gezien? Ga dan naar ‘kiekjes’ en blader door de foto’s.

lees meer.