Verslag van de bijeenkomst op 13 december 2018

Geplaatst op 17-12-2018

Veenendaal vanuit de lucht

Traditiegetrouw was de zaal tijdens de decemberbijeenkomst van de Historische Vereniging weer bijzonder goed gevuld.

Voorzitter Bert van den Bos heette zijn gehoor, dat in groten getale aanwezig was, welkom op de traditionele foto- en filmavond. Hij vestigde nog maar eens de aandacht op het Documentatiecentrum in de Cultuurfabriek, waar de werkgroep druk bezig is alle documenten en fotomateriaal te digitaliseren. Al bijna 10.000 stuks papierwerk door de handen van de vrijwilligers gegaan. Hij deed een oproep om nooit foto’s weg te gooien, maar ze eerst te laten zien in het Documentatiecentrum. Weggooien kan tenslotte altijd nog. Ook  mensen die niet graag hun originele foto’s afstaan, zijn ze welkom. Alle materiaal kan ter plekke worden ingescand, waarna de eigenaar de foto’s weer mee naar huis kan nemen. De tijden waarop het Documentatiecentrum geopend is, zijn dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur en zaterdagmorgen van 10.00 - 13.00 uur.

Wat zou een decemberavond zijn zonder Hennie Henzen? Ook dit keer had hij weer twee presentaties voorbereid. De presentatie voor de pauze bestond uit luchtfoto’s. En wat is het lastig om vanuit de lucht herkenningspunten te zoeken. De aanwijzingen die hij regelmatig gaf, waren beslist nodig. Na de pauze had hij een keuze gemaakt uit foto’s die in het documentatiecentrum aanwezig zijn.

Voorzitter Bert dankte Hennie voor het werk dat hij er ook dit jaar weer ingestoken had en overhandigde hem de traditionele envelop en de bloemen.

« Terug naar overzicht

Nieuws

18-05-2020 Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus zal de juni bijeenkomst helaas komen te vervallen.

lees meer

OPROEP
De werkgroep Graven Oorlogsslachtoffers Munnikenhof is druk doende om binnen enkele jaren een boek uit te geven waarin alle slachtoffers die op het Tijdelijk Ereveld genoemd worden vermeld zullen staan. De werkgroep zoekt daarom naar foto’s uit de oorlogstijd. Heeft u die? Wilt u een berichtje mailen naar oorlogsgraven@oudveenendaal.nl . Of het foto’s zijn van door oorlogsgeweld verwoeste huizen, de evacuatie in mei ‘40 of van de bevrijding, alles is welkom!

lees meer

05-04-2019: De wandeling langs de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op de Algemene Begraafplaats aan de Munnikenweg, is door de Corona omstandigheden helaas niet mogelijk. Ook is er op de begraafplaats geen enkele verwijzing geplaatst die verwijst naar slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

lees meer
Inschrijven?Ga naar ons inschrijfformulier

Veenendaal van vroeger

Heb je altijd willen weten hoe Veenendaal er vroeger uit heeft gezien? Ga dan naar ‘kiekjes’ en blader door de foto’s.

lees meer.