Verslag van de bijeenkomst op 13 december 2018

Geplaatst op 17-12-2018

Veenendaal vanuit de lucht

Traditiegetrouw was de zaal tijdens de decemberbijeenkomst van de Historische Vereniging weer bijzonder goed gevuld.

Voorzitter Bert van den Bos heette zijn gehoor, dat in groten getale aanwezig was, welkom op de traditionele foto- en filmavond. Hij vestigde nog maar eens de aandacht op het Documentatiecentrum in de Cultuurfabriek, waar de werkgroep druk bezig is alle documenten en fotomateriaal te digitaliseren. Al bijna 10.000 stuks papierwerk door de handen van de vrijwilligers gegaan. Hij deed een oproep om nooit foto’s weg te gooien, maar ze eerst te laten zien in het Documentatiecentrum. Weggooien kan tenslotte altijd nog. Ook  mensen die niet graag hun originele foto’s afstaan, zijn ze welkom. Alle materiaal kan ter plekke worden ingescand, waarna de eigenaar de foto’s weer mee naar huis kan nemen. De tijden waarop het Documentatiecentrum geopend is, zijn dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur en zaterdagmorgen van 10.00 - 13.00 uur.

Wat zou een decemberavond zijn zonder Hennie Henzen? Ook dit keer had hij weer twee presentaties voorbereid. De presentatie voor de pauze bestond uit luchtfoto’s. En wat is het lastig om vanuit de lucht herkenningspunten te zoeken. De aanwijzingen die hij regelmatig gaf, waren beslist nodig. Na de pauze had hij een keuze gemaakt uit foto’s die in het documentatiecentrum aanwezig zijn.

Voorzitter Bert dankte Hennie voor het werk dat hij er ook dit jaar weer ingestoken had en overhandigde hem de traditionele envelop en de bloemen.

« Terug naar overzicht

Nieuws

Ledenbijeenkomst 19-3-2020 Het gaat om een Lancaster W4191. Daarover komt Goof van Lienden ons vertellen

lees meer

De werkgroep Graven Oorlogsslachtoffers Munnikenhof zal ter gelegenheid van ‘75 jaar bevrijding’ op de begraafplaats aan de Munnikenweg een ‘Tijdelijk Ereveld’ inrichten.

lees meer

Ledenbijeenkomst 12-12-2019 De laatste bijeenkomst is traditioneel een foto- en/of filmavond. Ook dit keer verzorgd door Hennie Henzen.

lees meer
Inschrijven?Ga naar ons inschrijfformulier

Veenendaal van vroeger

Heb je altijd willen weten hoe Veenendaal er vroeger uit heeft gezien? Ga dan naar ‘kiekjes’ en blader door de foto’s.

lees meer.