Verslag van de bijeenkomst op 14 december 2017

Geplaatst op 15-12-2017

Het dikke pak sneeuw dat in de week van 11 december was gevallen, was gelukkig op 14 december voor het grootste gedeelte gesmolten. Daardoor kon penningmeester Henk de Kleuver, die voorzitter Bert van den Bos deze avond verving, een volle zaal welkom heten.

Hij sprak een bijzonder welkom uit voor de eventueel aanwezige nieuwe leden, want de ledenwerfactie die de HVOV tot  1 november heeft gehouden, heeft bijna 100 nieuwe leden opgeleverd.

Traditiegetrouw werd de invulling van de decemberbijeenkomst in de kundige handen van Hennie Henzen gelegd. Hij maakte er ook dit keer met zijn grote kennis van foto’s van Veenendaal een prachtige presentatie van. Hij had deze avond gekozen voor de foto’s van Cord Otting. Cord Otting was een Veense fotograaf, die een gigantisch groot oeuvre heeft nagelaten en een deel daarvan bevindt zich in het gemeentearchief van Veenendaal.

Hennie had gekozen voor fotomateriaal uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, een tijdvak dat eigenlijk alle aanwezigen zelf hadden meegemaakt. Hij had de foto’s op zijn favoriete manier gemonteerd. Eerst kreeg zijn gehoor de details te zien en kon men raden waar de foto genomen was. Vervolgens werd de foto uitgezoemd en werd de locatie zichtbaar. Het geroezemoes in de zaal bewees wel dat de nostalgie hoogtij vierde.

Aan het eind van de avond, na twee presentaties, werd Hennie door Henk bedankt met een envelop en een boeket bloemen.

« Terug naar overzicht

Nieuws

17-01-18: De werkgroep heeft nu de foto's van alle 68 oorlogsslachtoffers, die op de Munnikenhof begraven zijn, compleet.

lees meer

15-01-2018: Een verhaal over pure gezelligheid in café 't Huchie aan de Nieuweweg.

lees meer

15-12-2017: Hennie Henzen schenkt het papieren deel van zijn Veenendaal-verzameling aan de Historische Vereniging

lees meer
Inschrijven?Ga naar ons inschrijfformulier

Veenendaal van vroeger

Heb je altijd willen weten hoe Veenendaal er vroeger uit heeft gezien? Ga dan naar ‘kiekjes’ en blader door de foto’s.

lees meer.