Website Historische Route Veenendaal

Onze vereniging is in 2012 door de gemeente gevraagd om een historische route voor Veenendaal te maken,  die online te raadplegen is. In 2013 is de website www.historischerouteveenendaal.nl online gegaan en heeft Veenendaal een historische route door het centrum gekregen. De route leidt langs diverse historische punten en bezienswaardigheden. U kunt zelf bepalen wat u langs de route wilt zien en vervolgens kunt u uw keus vanuit de website uitprinten.

Daarnaast is de website zo ontwikkeld, dat de bezoekers de route ook met een smartphone kunnen volgen. Via een daarvoor ontwikkelde App krijgen bezoekers ook de informatie over de verschillende locaties op hun telefoon te zien. De gemeente wil hiermee de geschiedenis van Veenendaal  onder de aandacht brengen van een nog breder publiek. De website wordt onderhouden door de Historische Vereniging Oud Veenendaal.

Naast de wandelroutes omvat de website Historische Route ook een canon die de belangrijke punten in de geschiedenis van Veenendaal weergeeft en een schat aan informatie bevat. Deze canon zal steeds verder aangevuld worden met informatie en beeldmateriaal. Het is geweldig om te zien hoe Veenendaal zich in de afgelopen eeuwen heeft ontwikkeld van een dorp tot een stad.

Hoe werkt de route?

Na het openen van de website www.historischerouteveenendaal.nl heeft u de mogelijkheid  een keuze te maken voor een wandelroute of het raadplegen van de canon. Als u Veenendaal wilt gaan verkennen via een historische wandeling, maakt u de keuze Wandelroutes en geeft u vervolgens aan wat u allemaal wilt gaan zien.  U zult merken dat er veel informatie naar voren komt, die de moeite waard is verder in te zien.  Als u een keuze heeft gemaakt, print u de wandeling uit en gaat u heerlijk op pad.

Samenwerking

De historische route wordt opgesteld en uitgebreid in samenwerking met diverse culturele instellingen in Veenendaal. Deze kunnen hun aanvullingen en informatie voor de website doorgeven via info@oudveenendaal.nl De webmasters zijn op dit moment Wout Brands en Hennie Henzen. Zij hebben de taak op zich  genomen om alle informatie te plaatsen.


 

< Terug naar werkgroepen

 

Nieuws

18-05-2020 Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus zal de juni bijeenkomst helaas komen te vervallen.

lees meer

OPROEP
De werkgroep Graven Oorlogsslachtoffers Munnikenhof is druk doende om binnen enkele jaren een boek uit te geven waarin alle slachtoffers die op het Tijdelijk Ereveld genoemd worden vermeld zullen staan. De werkgroep zoekt daarom naar foto’s uit de oorlogstijd. Heeft u die? Wilt u een berichtje mailen naar oorlogsgraven@oudveenendaal.nl . Of het foto’s zijn van door oorlogsgeweld verwoeste huizen, de evacuatie in mei ‘40 of van de bevrijding, alles is welkom!

lees meer

05-04-2019: De wandeling langs de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op de Algemene Begraafplaats aan de Munnikenweg, is door de Corona omstandigheden helaas niet mogelijk. Ook is er op de begraafplaats geen enkele verwijzing geplaatst die verwijst naar slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

lees meer
Inschrijven?Ga naar ons inschrijfformulier

Veenendaal van vroeger

Heb je altijd willen weten hoe Veenendaal er vroeger uit heeft gezien? Ga dan naar ‘kiekjes’ en blader door de foto’s.

lees meer.